Reunió de la Coordinadora dels Camins de Sant Jaume de Catalunya

Aquesta primera reunió anual es va celebrar al Palau d’Anglesola

El dissabte dia 25 de febrer va tindre lloc la primera reunió anual de la Coordinadora dels Camins de Sant Jaume de Catalunya al Palau d’Anglesola (Pla d’Urgell). Actualment la Coordinadora aplega 21 Associacions de Catalunya.

Els amfitrions, els Amics del Camí de Sant Jaume i del Camí Ignasià del Palau d’Anglesola, ens acolliren en una àmplia sala del Centre Cívic, on poc després de les deu del matí, començaren les presentacions de tots els assistents (una quarantena) i tot seguit el president de la Coordinadora encetà el primer punt de l’ordre del dia, després de l’aprovació de l’acta de l’anterior reunió.

Francesc Suárez ens detallà la distribució dels diferents trams i rutes dels Camins de Sant Jaume de Catalunya entre les associacions per al manteniment, senyalització i actualització dels llocs d’acollida. 13 rutes són les que s’han proposat perquè siguen recollides al Plan Nacional de los Caminos de Santiago que impulsa la FEAACS (Federación Espanyola de Asociaciones de Amigos de los Caminos de Santiago).

Tot seguit el president de l’Associació amfitriona ens presentà l’experiència “10 anys d’acollida al Refugi de Pelegrins de Palau d’Anglesola”. Entre les moltes dades que ens va exposar, cal assenyalar que l’any 2022 acolliren 200 pelegrins, un espectacular augment de pelegrins després de la pandèmia.

Després s’aprovà el logotip per representar la Coordinadora, es parlà de fer difusió dels Camins de Sant Jaume de Catalunya i de les activitats que realitzen les associacions que en formen part a través d’una pàgina web i s’està treballant en la elaboració d’un mapa dels Camins de Sant Jaume de Catalunya.

També es parlà de la campanya “No camines sola” per veure com es pot garantir la seguretat de les dones que fan el Camí soles.

Abans del dinar s’acordà fer la propera reunió a la tardor a Sils (Girona) i l’Associació Gerunda-Amics del Camí de Sant Jaume de les Comarques Gironines agafà el relleu com a amfitriona.