La credencial

La Credencial és una espècie de salconduit del pelegrí. Es personalitza i es lliura únicament als que pelegrinen a Sant Jaume a peu, amb bicicleta o a cavall. S’aconsegueix a través de les Associacions d’Amics del Camí de Santiago, o bé en el lloc on es comença. El seu lliurament és instantani i només es precisa el DNI.

Aquest document és imprescindible per poder accedir als albergs o allotjaments especials per a pelegrins, sempre que hi hagi lloc. I és en aquests albergs on se segella la Credencial per donar testimoniatge de pas del pelegrí. També serveix per obtenir descomptes especials en museus, monestirs i en alguns centres de oci.

Ull, en Roncesvalles cal portar carta de presentació del rector o d’alguna Associació Cultural o de l’Ajuntament d’origen, per donar fe de la identitat del sol·licitant i de la veracitat de la seva intenció. Encara que últimament, manifestant simplement la sana intenció de voler fer el Camí, és suficient.

En la major part dels llocs la lliuren gratuïtament i en uns altres cobren la voluntat.

Si finalment es desitja que la Catedral de Santiago acrediti que s’ha realitzat el pelegrinatge i rebre la “Compostela”, cal haver pelegrinat, com a mínim, 100 quilòmetres a peu o 200 si és a cavall o amb bici, abans d’arribar a Santiago.

On s’obtè la Credencial?

AMPOSTA – Amics del Camí de Sant Jaume de l’Ebre

RONCESVALLES – Oficina del peregríno.

CANFRANC – Oficina de turismo de Canfranc Estación (Torre de Fusileros, situada entre Canfranc Estación y Canfranc Pueblo).

JACA – Iglesia de Santiago.

LARRASOAÑA – Albergue Municipal de Peregrinos (D. Santiago Zubiri).

PAMPLONA – Albergue de peregrinos. – La Universidad de Navarra también las distribuye en el punto de información que tiene en el Edificio Central del campus universitario.

PUENTE LA REINA – Albergue de peregrinos.

ESTELLA – Albergue de peregrinos.

LOGROÑO – Albergue Municipal de peregrinos.

SANTO DOMINGO DE LA CALZADA – Albergue de peregrinos de la Cofradía del Santo.

BURGOS – Albergue de Burgos.

FRÓMISTA – Oficina del peregrino (Monasterio de San Zoilo).

LEÓN – Albergue de peregrinos.

ASTORGA – Albergue de peregrinos.

MOLINASECA – Albergue de peregrinos (Alfredo).

PONFERRADA – Albergue de peregrinos.

VILLAFRANCA DEL BIERZO – Albergue de peregrinos AVE FÉNIX (Jato).

O CEBREIRO – Albergue de peregrinos.

SAMOS – Albergue del Monasterio.

SARRIA – Albergue de peregrinos.

PORTOMARÍN – Albergue de peregrinos