Segona reunió anual de la Coordinadora dels Camins de Sant Jaume de Catalunya

Dissabte dia 18 ens aplegàrem a la sala la Laguna de Sils (la Selva), representants d’una vintena d’associacions d’Amics del Camí de Sant Jaume de tot Catalunya per avançar, com a objectiu prioritari, en la consecució d’una Federació d’Associacions de Catalunya amb el màxim nombre d’associacions.

Poc després de les 10 del matí i després de rebre la benvinguda per part de l’alcalde de la població, Eduard Colomer, i de la presentació de tots els participants (43 en total) el president de la Coordinadora, Francesc Suárez, explicava com havia nascut la Coordinadora amb la primera reunió a Jorba el febrer de 2022 i com des de llavors s’ha vetllat per la creació de noves associacions a les diferents comarques. Però, afegia que calia anar més enllà i aconseguir la integració de les associacions dins la Federació Catalana. En esta direcció encoratjava els assistents a fer els tràmits dins de cada associació per tal que en la propera reunió del mes de febrer o març la Coordinadora haja acabat la seua tasca i la Federació Catalana siga l’entitat jurídica que ens represente.

Les tasques de senyalització dels camins i l’actualització dels llocs d’acollida foren els temes que es van debatre a continuació. Tant un com l’altre demanen una unificació de criteris per part de totes les associacions. Es parlà fins i tot que la Federació podria emetre un “carnet de mantenidor” per a la persona/es que tindria cura de la senyalització en el tram corresponent.

Jordi Xicola de l’ACSJ de Barcelona ens presentà la web de la Federació (camicatala.cat) i ens explicà el treball que estan fent amb el mapa dels Camins de Sant Jaume a Catalunya.

Després d’esta primera part, es van presentar diferents comunicacions i projectes interessantíssims, tant pel que fa a la faena feta (els treballs realitzats per l’ACSJ de les comarques gironines i l’ACSJ de la Val d’Aran) com les perspectives de noves actuacions (els projectes “Grow walking” i la guia “Tots els camins de Sant Jaume a Catalunya”).

Un matí intens que finalitzà amb un dinar de germanor, curosament pensat, cuinat i presentat per una representació de les “cuineres de Sils”.

Després de dinar el president convidà els representants de l’ACSJ de l’Ebre del Montsià a organitzar la propera trobada a Amposta el febrer de 2024.