3a etapa del Camí de l’Ebre: Amposta-Tortosa

Este mes hem fet un tram del Camí de Sant Jaume de l’Ebre de Catalunya: Amposta-Tortosa. Cada any en programem un tram. 

Hem sortit com calia de la nostra seu, que és a la vegada l’alberg de pelegrins d’Amposta. Abans de començar la caminada alguns dels companys, que feien el tram per primera vegada, han segellat la credencial allí mateix i un cop enllestit el tràmit ens hem posat en marxa. 

Teníem tot un repte per davant: al voltant de 20 km. Això sí, sense desnivells. La mica de fred en aquella hora matinera ens ha fet accelerar un poc el pas i es pot dir que l’hem anat mantenint tothora. De seguida hem abandonat Amposta després de passar pel costat de l’Ajuntament, el Pont Penjant i el Castell. Pel costat de l’Ebre hem fet cap a un camí veïnal vora el canal de la dreta  de l’Ebre i paral·lel a la carretera C-12, que unix Amposta i Tortosa. Davant nostre es presentava una quilometrada per recórrer per un camí ample que permetia la conversa entre tres o quatre i encara se’n podia afegir algun que altre. De tant en tant ens creuàvem amb ciclistes i altres caminants, però no gaires. El camí planer i l’amplada generosa ens ha permès anar canviant d’interlocutors i és que després d’un mes, o alguns més temps, de no veure’ns ens agrada fer-la petar. Perquè el Camí també és això: la companyia i la conversa. I això és el que m’ha passat que, xarra amb un xarra amb l’altre, ja teníem la torre de la Carrova a tocar. Mentre anàvem apropant-nos-hi pensava en la extensa panoràmica que ens oferia la ruta del dia: a la dreta vora el riu, ufanosos terrenys de conreu amb algunes masies de tant en tant; a l’esquerra seguíem el canal, que ens esta època va buit i enfront el massís dels Ports, amb tota la seua majestuositat.

Hem anat fent camí i vora un tarongerar, que, casualitats de la vida, era d’un company que venia amb nosaltres, hem pres l’entrepà i alguna cosa més per anat tirant. Les hores han anat passant. Hem deixat Vinallop a un costat i poc després hem arribat a la via Augusta i abans de creuar-la ens hem fet la foto de grup. Ara cap a la Raval de Crist per enllaçar amb la Via Verda i entrar a Tortosa per l’antic pont del ferrocarril des del qual hem pogut gaudir d’una vista aèria de Tortosa espectacular, mentre creuàvem el riu Ebre. Hem acabat el recorregut a l’oficina de Turisme, instal·lada en una de les dependències de l’antic Escorxador per poder segellar altre cop les credencials i abans d’anar dinar hem pogut  visitar l’espai museístic Cota Zero sota la nova plaça de la Catedral de Tortosa.

Dinar, sobretaula animada i tornada a casa. 

+ fotos: https://photos.app.goo.gl/KEjVxn5XQ9pWN9hC8