Meandre de Flix i Reserva de Sebes

La sortida d’abril la vam desenvolupar en dues parts, la primera un recorregut al voltant del meandre de Flix i la segona fent una visita a la Reserva Natural de Sebes.

Tot i que el dia es va aixecar amenaçador, la pluja no va aparèixer en cap moment de la jornada. Una jornada que vam iniciar ben d’hora ja que teníem un bon trajecte fins arribar la nostra primera parada, Flix.

En arribar, vam deixar els cotxes, una vegada travessada la població i també el riu Ebre pel pont que a la vegada fa de presa del pantà, al davant de la zona habilitada per autocaravanes. Allí vam començar a fer la primera part de la sortida. Vam tornar a travessar el pont, aquesta vegada caminant, i també la població, fins arribar al transbordador amb el qual vam passar de nou el riu. De seguida vam trobar, a la nostra dreta, el camí que ressegueix la marge esquerra del meandre de Flix, un preciós camí envoltat de bosc de ribera i on, entrada la primavera, els ocells ens va obsequiar amb un magnífic concert ornitològic. Al final del camí unes vistes del Castell Carlí des del Mirador del Meandre, un castell edificat sobre un turó, a l’altre costat del riu, i que servia per vigilar un pas de barca.

Després de retornar als vehicles, i de fer un mos per refer-nos, vam agafar-los per arribar a la Reserva Natural de Sebes on ens estaven esperant les guies al Centre d’Interpretació Mas del Director. Una xerrada explicant de com es va crear l’indret, i de les característiques de la flora i fauna, abans de fer un recorregut fins als miradors, des d’on es pot visualitzar la diversitat ecològica de la reserva.

Seguidament una lleugera caminada, d’uns tres quilòmetres, fins a la zona de pastura dels cavalls de la Camarga, uns animals adaptats que ajuden a la recuperació de les zones inundables, que semblava que ens estesin esperant per rebre la seua ració de palla.

Una sortida en la que vam poder gaudir de la nostra afició, el senderisme, amb el contacte i coneixement dels espais naturals que tenim prop de casa.

+ fotos: https://photos.app.goo.gl

Powered by Wikiloc