Final de Temporada a la Vall de Benasc

La Vall de Benasc ha estat l’escollida enguany per la sortida de cap de setmana que dona per finalitzada la temporada 23-24.

59 socis i sòcies vam pujar a l’autobús que ens portaria al nostre destí. Abans d’arribar-hi vam passar per Graus, on vam fer una volta per la ciutat i una visita guiada a la seua Plaça Major, protagonista de rodatges de pel·lícules i d’anuncis. Allí mateix, a Graus, vam dinar. Hi ha que va demanar el producte estrella de la localitat, la llonganissa a la brasa.

En acabar, uns quant quilòmetres més fins arribar als nostres hotels, a Eriste. Descarregar maletes, descansar una mica i cap a Benasc, el teníem a poca distància. A l’arribar ens esperava una sorpresa, una mostra de vins de la DO Somontano que es podien acompanyar amb unes tapes fetes allí mateix, molts no s’ho van deixar perdre.

El diumenge, al dia següent, el cel es va aixecar radiant, un dia preciós per a una caminada preciosa. Una ruta d’anada i tornada, d’uns deu quilòmetres, fins arribar al Forau de Aiguallut, curiosa paret rocosa que fa de barrera a l’aigua que baixa del Massís de la Maladeta. L’aigua desapareix aquí, com tragada per la terra i apareix varis quilòmetres més enllà, travessant per sota les muntanyes, als Uelhs deth Joèu, a la Vall d’Aran.

Una breu parada per descansar, amb el teló de fons de l’Aneto i la seua glacera, abans de la baixada.

Dinar i cap a casa, però no sense aprofitar una petita parada per comprar llonganissa de Graus.

Un magnífic cap de setmana que hem d’agrair al nostre amic Antonio, que va destinar molt temps, ganes i coneixements per a que el poguéssim gaudir com ho vam fer.

+ fotos i vídeos: https://photos.google.com/album