Comencem la 2a etapa (22,6 km) de davant de l’església del Poble Nou i sortim del poble per la carretera de La Rapita – Poble Nou en direcció a La Ràpita.
Tant sols a 800m, quan arribem al cementiri del Poble Nou, deixem la carretera asfaltada i girem a l’esquerra en direcció a la badia del Alfacs.
Aquest Camí es el que ens portaran durant 2,5 Km fins a trobar de nou la Crrta de La Ràpita – Poble Nou per poder creuar el pont, per on la llacuna de l’Encanyissada desemboca a la Badia dels Alfacs.
Des d’aquest pont podrem observar el sistema de pesca anomenat PANTENA, que es porta a terme durant els mesos de Octubre a Febrer, així mateix podem veure “la Casa de Pescadors”,on viuen de forma permanent el pescadors que per sorteig realitzen aquesta activitat durant aquests mesos.
Hem de continuar amb molta precaució per aquesta carretera durant 600 m, punt en que deixarem la carretera per continuar per un camí de terra durant 1,3 Km. Moment en que tornarem a tenir que caminar amb molta precaució per la carretera de La Ràpita al Poble Nou durant una distancia de 1 Km., punt en que finalment deixem de forma definitiva aquesta carretera.
Entrem a La Ràpita per l’Av. Dels Alfacs fins arribar a l’oficina de turisme on podrem segellar si volem la Credencial.
Seguint les indicacions del Cami arribarem a la Plaça del Coc, on podrem desviar-nos uns metres pel carrer del Convent, per veure les restes de l’antic Convent de l’Ordre de Sant Joan HOSPITALERS, que durant un temps va servir d’Hospital per atendre els Peregrins que arribaven pel Port dels Alfacs.
Deixem La Ràpita i enfilem el camí cap a Amposta, el qual transcorre fins arriba a a la capital del Montsià, per la vora del Canal Marítim, el qual a l’any 1780 per ordre del Rei Carles III, varen començar les obres per la seva construcció, amb la finalitat de poder comunicar el riu Ebre al seu pas per Amposta, amb el Port dels Alfacs a La Ràpita.
Als 17,3 Km aprox. Trobem els vestigis de una de les tres rescloses que es varen construir al llarg del recorregut del Canal Marítim, per poder-lo fer navegable fins el Port dels Alfacs.
Allí mateix també podem veure les restes d’unes instal·lacions de turbines d’aigua per a una fabrica de paper, que havien de funcionar amb l’aigua procedent del canal de navegació que es troba al seu costat, però que per la poca força que tenia l’aigua, no va arribar a funcionar. Actualment estan en procés de rehabilitació.
En aquest mateix punt quilomètric, trobem a la dreta un petit camí que ens porta a 500 m. a una zona del Parc Natural de Delta, on es troben els Ullals de Baltasar.
Aquests, son surgències permanents d’aigua subterrània, procedent dels aqüíferes de les serralades del Montsià i els Ports. En ells podem observar una variada flora i fauna com tortugues, nenúfars i samarucs, entre altres.
Continuem el nostre camí cap el final d’etapa i tan bon punt entrem a la ciutat d’Amposta, podem observar un gran fumeral que son les restes d’un dels molts molins d’arròs que existien a la ciutat, anomenat Molí d’Adell, que a principis del segle XX, varen tenir un paper molt important en el desenvolupament social i industrial de la ciutat d’Amposta.
Continuant pel carrer Francesc Riocabo, passem per davant de l’antic escorxador municipal, avui reconvertit en la oficina de turisme municipal fins arribar al Passeig del Riu des d’on podem veure la impressionant imatge del Pont Penjant d’Amposta.
Aquest pont es va començar a construir al 1915 i es va finalitzar la seva construcció al 1921, si be no va ser inaugurat oficialment.
Es el segon pont penjant del mon construït am el sistema de formigó armat, desprès del pont de Brooklyn de Nova York, del qual es va inspirar el seu dissenyador, l’enginyer Jose Eugenio Rivera.
Al final del passeig del riu, es troba el nostre final d’etapa, l’Alberg de peregrins d’Amposta, que fou inaugurat al 2021.