Reunió de la Coordinadora dels Camins de Sant Jaume de Catalunya

Van assistir quatre membres en representació de l’Associació

El passat 5 de novembre va tindre lloc al Santuari de la Mare de Déu de Loreto de Tarragona la segona reunió d’enguany de la Coordinadora dels Camins de Sant Jaume de Catalunya, de la qual forma part la nostra associació i a la qual hi van assistir quatre membres per representar-la. La trobada comptà amb representants de 13 associacions.

Dels diferents temes de l’ordre del dia cal destacar la interessantíssima exposició de Jordi Treserras Joan, president d’ICOMOS, entitat que gestiona els béns patrimonials espanyols de caràcter cultural davant la UNESCO. El conferenciant ens detallà les seues actuacions a les rutes europees, la seua relació amb el Consell Jacobeu i es reafirmà en la necessitat de crear una taula de treball a Catalunya amb les associacions i administracions públiques i organitzacions que vulguin sumar per aconseguir el reconeixement a nivell europeu dels Camins de Sant Jaume de Catalunya.

Tot seguit el president de la Coordinadora, Francesc Suárez, ens informà dels grups de treball dels Camins de Sant Jaume de Catalunya, cadascun dels quals s’encarrega d’un tram del Camí, de la senyalització i actualització dels llocs d’acollida. Es tracta d’aquesta manera d’aconseguir un mapa dels camins existents que siga oficial. Hi ha, fins i tot, la possibilitat que, un cop reconeguts oficialment, puguen ser presentats a la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO per sumar-se als bens ja inscrits. 

Altres temes relacionats amb el funcionament de la Coordinadora acabaren d’omplir una jornada intensa i molt profitosa, sense oblidar el debat que generà entre els assistents la campanya “No caminas sola”.

Des d’aquí felicitem la Coordinadora i els amfitrions, en esta ocasió l’Associació Amics del Camí de Sant Jaume de Tarragona, per l’excel·lent organització i dinàmica de la trobada.

La propera trobada tindrà lloc al Palau d’Anglesola a la primavera.