Morral de Cabrafeixet

Estàvem convençuts que l’excursió de maig seria una pujada considerable i s’ha de dir que ho ha estat, i molt. Potser la calor ha influït en el fet que ens costés més, sobretot quan ja havíem deixat el bosc de pins i no hi havia ombra. Però, quan, finalment, després d’una hora i mitja més de pujar, hem arribat al cim, al Morral de Cabrafeixet (754 m), ens ha desaparegut tota la fatiga i hem assaborit l’estada en un entorn singular amb vistes per totes bandes, mentre endrapàvem la teca que tant ens havíem guanyat.

El Morral de Cabrafeixet es troba a la serra de Boix, al municipi del Perelló. En dies clars es pot albinar els Pirineus, diuen. No era el cas d’avui, però déu-n’hi-do. De la banda de mar, la Punta del Fangar es veia força bé i també tota la costa de l’Ampolla.

I si mentre anàvem pujant ja patíem per la baixada, la veritat és que no ens ha costat ni de lluny com ens pensàvem. Potser ja teníem el cos ben desentumit després tanta pujada i la vista avesada a un paisatge reconfortant. I així hem anat baixant fins a la desviació cap a les coves prehistòriques i l’abric de les pintures rupestres de Cabrafeixet. Hem passat per la cova de l’Aigua, la cova de la Mallada i, per últim, les pintures rupestres. Espectaculars les coves i impressionants, les pintures. Cal dir que les pintures van ser declarades Patrimoni Mundial per la Unesco, el 1998. Uns panells informatius ens expliquen detalladament on es troben exactament i el que representen, la qual cosa ajuda a identificar-les.

Les pintures era el punt final de l’excursió. D’allí hem fet cap a l’aparcament i a dinar al Perelló.

Tot plegat al voltant de quatre hores de natura i exercici.

+ fotos: https://photos.app.goo.gl