Primera sortida de la temporada pels voltants de Santa Bàrbara

Després de dos mesos sense sortides conjuntes venia molt de gust retrobar-se. Este setembre hem començat la temporada passejant pels voltants de la veïna Santa Bàrbara. I dic passejant perquè la caminada era d’allò més suau, tot i que ningú ens ha estalviat la dotzena de quilòmetres que hem fet entre la fresqueta matinera i el sol implacable de les 12 del migdia. Però un recorregut d’este tipus convida a la conversa, sobretot, després de dies de no veure’ns i teníem ganes de tot: explicar les experiències de l’estiu i conèixer les propostes de la nova temporada.

Hem sortit del poble i hem fet cap als camps conreats dels afores. Feia goig passar pel costat de rengleres de tarongers amb l’olor intensa de la tarongina. Anar a veure els camps florits sembla que és un esnobisme avui en dia; ens hem fet tan urbanites que ens hem oblidat dels cicles de la natura. En esta sortida hem pogut veure de ben a prop els tarongers en flor i les oliveres carregades a vessar. I és que avui una de les experiències més gratificants ha estat esmorzar a la vora d’unes oliveres mil·lenàries. Extraordinàries. Després hem passat pel Molí de Vallès, antic molí d’oli, avui en dia aprofitat per fer actes culturals, segons ens han dit. Hem continuat per la vora del canal i fent una mica de giragonses a les 12h hem arribat al punt d’inici. I sense fer-nos esperar hem anar al restaurant on abans de dinar volíem assistir a l’assemblea anual de l’associació, que sempre es fa en començar la temporada.

+ fotos: https://photos.google.com